Keraseeds heeft al tientallen jaren ervaring binnen de cannabis branche op meerdere vlakken. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je een eigen variatie/strain kunt maken. Dit is geen moeilijk proces, maar wel zeer leerzaam.

Je begint net zoals bij alles wat moeder natuur creëert met 2 ouders. Normaal kan je ze niet kiezen maar in dit geval dus wel, en dit is wellicht ook nog de moeilijkste opgave! De opgave ligt bij de ‘vader’ plant aangezien deze geen toppen krijgt. In dit geval is het dus een kwestie van meerdere keren uitproberen en oogsten om erachter te komen wat je gewenste resultaat is.

Keuze gemaakt?

Heb jij je keuze gemaakt welke je vaderplant wordt? Dan ga je deze isoleren. De beste methode is om de plant in een ruimte te zetten met weinig tot geen ventilatie. Na de bloei moet je de stuifmeel van je vaderplant zien op te vangen. Dit kan je doen door een paar velletjes papier eronder te houden en het los te kloppen. Je kan ook een paar bloeiende takken afknippen en deze in een pot met suikeroplossing te zetten.  Zo kan je je vaderplant in goede conditie houden als je hem terug in de groei zet met 24 uur lang licht erop. In dit geval neem je de stuifmeel van de afgeknipte takken.

De zaad vruchtbaar maken
Bewaar je stuifmeel in een glazenpotje of een reageerbuisje, onze voorkeur gaat altijd uit naar een reageerbuisje. Mix de stuifmeel met een drager. Dit is een poeder die de stuifmeel verdunt en vasthoud. Je kan ook het ook in de magnetron verwarmen om het te steriliseren. Meng hierbij een theelepel stuifmail met vier theelepels steriel meel. Nu is het mengsel klaar om de vrouwelijke planten te bevruchten.

 

Bewaren?

In de koelkast kunt u het maanden lang bewaren!

De moederplant bevruchten

De beste manier om de plant te bevruchten is ongeveer na tweeweken wanneer de toppen gevormd zijn. Vanaf dit moment duurt het ongeveer 6 weken voordat de zaden ontwikkeld zijn. Wanneer ze mooi donker van kleur zijn, zijn de zaden goed ontwikkeld. Laat de top goed drogen, wanneer deze droog is zijn de zaden ook goed droog. Je kunt de zaden het beste in de koelkast bewaren!

Cart
  • No products in the cart.